Ras informatie

De Shetland Sheepdog is een actieve, sportieve gezinshond!!

Hij is vernoemd naar de Shetland Eilanden bij Schotland. Het was zijn taak om kleine kuddes schapen te hoeden maar tegenwoordig is het een perfecte gezinshond.

Hij is heel actief en heeft veel aandacht en beweging nodig.
De sheltie is erg nieuwsgierig en eigenzinnig , vrolijk, moedig en energiek. De pups zijn erg terughoudend en dat maakt soms, doordat ze wel eens nare ervaringen opdoen met pups van een andere soort, dat ze andere honden minder leuk vinden.

Het zijn geen echte jagers maar hun territorium gedrag is wel goed ontwikkeld. Ze vinden kinderen prima als ze ermee opgegroeid zijn, zoniet, kunnen ze wel eens van zich af grommen..als ze niet met rust gelaten worden.

Ze kunnen wel even alleen gelaten worden, maar hij heeft zijn beweging erg nodig en hiermee zal een eigenaar dan ook rekening moeten houden. De sheltie is een snelle leerling. Ze zijn erg graag actief met hun baasje. Het ras moet met zachte hand begeleid worden en beter is het goede gedrag belonen dan het mindere gedrag bestraffen.

Geschikte honden sporten voor de sheltie zijn:

***Ook is het leuk om je hond op een positieve manier dingen aan te leren mbv de Clicker ! Kijk eerst op: clicker training. Goed lezen !!
De clicker is niet duur (paar euro) en te koop in de dierenspeciaalzaken. Veel clicker plezier! :-)

Gezondheid:
Verzorging:
De lange vacht vereist een wekelijkse borstelbeurt. Het gebit kunt u poetsen en evt. de vacht rond de oren en de pootjes bijknippen.

De (ideale) eigenaar:
Voedt met zachte hand de hond op, is consequent en duidelijk. Is sportief en vindt het leuk om veel met zijn hond bezig te zijn.

Mijn conclusie:
DE SHELTIE IS EEN GROTE HOND IN EEN KLEINE VERPAKKING!